Posted by : Unknown 2 Kasım 2014 Pazar


Lagarfljótsormur, İzlanda sularında yaşadığı iddia edilen fakat varlığı bilimsel olarak kanıtlanmamış bir efsanevi yaratık. (Bu yaratıkların listesi için tıklayınız)

Efsaneye göre 1300'lü yıllarda İzlanda'nın Lagarfljót Gölü yakınlarında yaşayan bir anne, kızına altın bir yüzük verir. Küçük kız annesine bu yüzüğün bereketini nasıl arttırabileceğini sorar. Annesi de ona yakaladığı bir yılanın altında duracak şekilde bir sandıkta saklaması gerektiğini söyler. Kız bunu uygular fakat ters giden bir şey vardır. Yılan gün geçtikçe büyümeye başlar ve sandığa sığmayacak boyuta ulaşmaya başlar. Büyük bir korku yaşayan kız, sandığı panik içinde olduğu gibi göle atar. Gölde büyümeye devam eden yılanımsı yaratık, etrafa zehir saçarak şehirde terör estiren bir efsanevi yaratık haline gelir.

O günden bu yana bu yaratığın hala hayatta olduğuna inanılıyor. Hatta bu efsanevi yaratığı yakın zamanda çıplak gözle gördüğünü iddia edenler de oluyormuş.  Şubat 2012'de çekilen şöyle bir videoda görülebildiği gibi.

İzlandalıların turizm amaçlı uydurduğu bir Van Gölü Canavarı hamlesi midir, değil midir, karar vermek size kalmış. Gerçekçi olup devasa bir kürek balığı olarak yorumlamak gerekse de insanın aklı efsanelere kaymıyor değil. :)


Konu ile alakalı bir belgesel bölümü de mevcut.





Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

- Copyright © Raven Bey -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -